неділю, 13 березня 2011 р.

Rosetta stone (English)

Rosetta stone

Rosetta stone - це програмний комплекс для вивчення ініоземних мов. 
Не так давно одна знайома поділилась цим програмним продуктом. Сказала, що сама з нуля починала вивчати ангельську і в процесі вивчення юзала дану програмуліну. От і я вирішив подивитись, що воно таке. Пройшов вже перший левел :). 

Програма має цікаво побудовану структуру. Всього три Level`a, кожен з яких складається з чотирьох тематичних Unit`ів. Кожен Unit - це чотири Lessons`a, в кожному з яких по 10 вправ. Кожна з вправ складається від 4-30 завдань. 

В комплексі зібрані майже всі способи вивчення матеріалу.


Rosetta stone
 Вправи поділяються на : 
  • Загальний опис уроку  
  • Вимова
  • Словник
  • Граматика
  • Читання
  • Письмо
  • Слухові
  • Розмовні
  • Підсумкові
Програма інтерактивна, тобто тобі потрібно вибрати правильну відповідь з кількох варіантів. Плюс вивчаючи одні й тіж слова, їх подають з різних ракурсів. Наступні модулі використовують слова з попередніх модулів, таким чином ти не забуваєш, що вивчав раніше.
 До плюсів програми також можна віднести: мультиязичність - модна вивчати не лише ангельську, а й інші мови, створення кількох профілів- якщо прогу юзають кілька людей, можливість онлайн оновлення функціоналу програми та завдань до неї. Також непогано реалізований модуль статистики, видно скільки та які уроки ти пройшов, скільки зробив помилок. Завдання можна виконувати безліч разів. Попередньо вказується середній час, який займає вивчення кожного з уроків.
Частина уроків предполагає використання мікрофона, для правильної вимови, але в мене його немає, тому оцінити роботу з цими уроками змоги немаю.

З.І. Загалом враження лише позитивні, інтерфейс зручний та зрозумілий. Завдання легкі та цікаві, купа якісних, продуманих зображень для уроків. Перші модулі для мене були нуднуваті в тому плані, що ті слова, що пропонувались для вивчення на даному етапі я вже знав. Зате далі багато нових для мене. Тому думаю, що програма підійде як починаючим англічанам, так і тим, хто вже щось знає.
Приємного вам навчання!  


4 коментарі:

ОнуфріЄ сказав...

И как успехи? :) Терпения хватает заниматься? :) У меня к сожалению не сложилось с программами, ленюсь :(
А вот слушать подкасты поначалу получалось, а потом перешел на книги с "сурдо" переводом :) http://off-top.com.ua/gde-kupit-knigi-na-anglijskom.html

Unknown сказав...

ну, старт був хороший - я пройшов кажись 2 етапа. Потім тупо набридло. Але прога для мене ефективна. Дивився легкий серіал на ангельському - теж дає хороший результат

ОнуфріЄ сказав...

вот вот :) знакомо "тупо набридло", к большому сожалению :(... С другой стороны, слушать подкасты очень неплохо выходит, во-первых спецом добираюсь на работу "пехом" (хоть какая-то физическая активность), а во вторых пол-часа английского каждый день - афигительный тренинг выходит по итогам года :)

Unknown сказав...

))) теж так пробував - записав на плеєр уроки, йшов на роботу шось там слухав. Для мене такий варіант не результативний, постійно відволікаюсь і не можу зосерелитись...
Ну раз пішла така жара - рекомендую для перегляду відео з 16 частин - "Полиглот. Выучи англ за 16 часов"

Ratings and Recommendations by outbrain