пʼятниця, 4 березня 2011 р.

Perret & Fils Brenets

Perret & Fils Brenets
Потрапила мені до рук одна старінна, антикварна віщіца - карманий годинник 19 століття, від відомого в свій час, швейцаського виробника годинників - Perret & Fils Brenets (Перре та син, Брене). В мене аж ручки чешуться, коли в руки потрапляє шось старовинне, пропитане духом часу. Річь, яка мала свою історію, яка служила для когось вірним помічником. 
Досталась мені від одних родичів. Годинник іменний, на кришці вигравіровані ініціали прадіда, який служив в царські армії, за що і був видимо нагороджений. Нагадаю, що в ті часи, такий годинник собі міг дозволити далеко не кожен робочий!
Perret & Fils Brenets
Нажаль, чясіки в неробочому стані, хотя механізм весь на місці. Немає скла та кількох стрілок і трохи вищерблений циферблат.
Тепер трохи детальніше. Корпус годинника виготовлений із срібла, проба - 0,875, є відмітка на кришці. Також вибитий серійний номер -23642. Там же, на кришці видавлений маленький герб - лев, і такий же лев привязаний до ланцюжка, що йшов разом з годинником. Механізм зі швейкарським анкерним ходом, на 15-х рубінових камінцях! Циферблат емалевий, литий. Стрілки стальні, чорні. Діаметр корпуса 52 мм. Дві кришки, одна відкриває циферблат, а інша доступ до механізму.  
  Компанія "Perret & Fils Brenets", була заснована Бренетом в Швейцарії, ще у 18 ст.
В 1845 році була удостоєнна почесної нагороди "Пальмова гілка", про що свідчить надпис з тавром на внутрішні кришці. Пізніше годинники Бренетс поставлялись на ринок Російської імперії, тому марка доволі відома не лише в Швейцарії. Приблизний рік випуску данного екземпляра 1870-1880 рр.
Perret & Fils Brenets
Перше, що я зробив, почистив кришки зубним порошком, який в наш час на прилавках магазинів, великий дифіцит. Срібні кришечки стали набагато світліші, а місцями навіть виблискують. 
Продавати не збираюсь, памятна річ все таки. Дуже хотілось би, відреставрувати їх, але поки що не можу знайти нормальну майстерню :( . Поставити скло, стрілки, підлатати емаль на циферблаті, запустити механізм. 
Це звичайно не сучасні, електронно - модернові годинники, це річ, яка визиває гордість. 
Perret & Fils Brenets

Perret & Fils Brenets

Perret & Fils Brenets

Perret & Fils Brenets

Perret & Fils Brenets




Немає коментарів:

Ratings and Recommendations by outbrain